BTW aangifte

6 handige tips voor in de vakantiemaand.

1. Handig factureren

Als er facturen worden verzonden is het slim om aan het eind van het kwartaal verkoopfacturen door te schuiven naar het nieuwe kwartaal. Dit voorkomt dat er BTW voor gefinancierd hoeft te worden. Voorfinancieren betekent dat er al BTW afgedragen moet worden, terwijl de factuur nog niet betaald is. Het is een manier om met liquiditeit om te gaan!

2. Plan de BTW betaling in

De BTW afdracht moet uiterlijk 31 juli bij de Belastingdienst binnen zijn. Om te voorkomen dat vergeten wordt om de BTW afdracht te betalen of om te voorkomen dat er stress ontstaat en op één van de laaste dagen nog snel overgeboekt moet worden, is het slim op vooraf de betaling in te plannen op Internetbankieren.

3. Oninbare vorderingen

Het is slim om te controleren of er nog verkoopfacturen zijn die oninbaar zijn. De facturen mogen niet verrekend worden in de BTW aangifte, maar de BTW kan wel met een verzoek aan de Belastingdienst teruggevraagd worden.

4. Wijzigingen controleren

Het kan zijn dat er nog facturen of bonnetjes 'over' zijn van de voorgaande BTW periode. Neem deze mee in de BTW aangifte over het tweede kwartaal. Let er wel op: de suppletie mag niet groter zijn dan € 1.000,-.

5. Omrekenen van valuta

Als er zaken worden gedaan met het buitenland dient er correct omgerekend te worden naar Euro's. Hierbij is niet de koers van de dag van inboeken in de administratie leidend, maar de koers op de factuurdatum

6. Maak gebruik van BTW-alert

Met de Simfes App kun je BTW alerts instellen. Er wordt op tijd een herinnering gestuurd, zodat er nooit BTW stress onstaat.

 

SimfesApp

Mis geen BTW aangifte meer met behulp van de Simfes App.

De Simfes App is ontwikkeld als digitale verlenging van onze dienstverlening. Zo vinden veel van onze klanten het handig om een BTW melding te ontvangen.

Naast de BTW alert maken  nieuwsitems op maat, een kennisbank met antwoorden op gebied van auto&fiscus, personeel en rechtspersonen en de mogelijkheid om rechtstreeks met ons contact op te nemen onderdeel uit van de App..

Voor iedereen beschikbaar en kostenloos te downloaden!

 

Roadmap bedrijfsfinanciering

Wat zijn aandachtpunten en tips bij het aanvragen van een bedrijfsfinanciering? Er is veel over te vinden en over te zeggen. Wij werken aan een roadmap. 

Houdt onze nieuwsbrief in de gaten. Binnenkort meer informatie over hoe we deze roodmap met onze klanten gaan delen!

Alvast vragen in verband met financieren?

Stel ze dan gerust via ons contactformulier

 

Vakantiegroet

Wij wensen u een fijne vakantieperiode toe! Tijdens uw afwezigheid houden wij de zaken in de gaten.

 

Betaaltermijnen voor MKB en kleine ondernemers per 1 juli 2017 ingekort

Met ingang van 1 juli 2017 kunnen grote ondernemingen geen langere betaaltermijn dan 60 dagen overeenkomen met midden- en kleinbedrijf en zelfstandig ondernemers als leverancier of dienstverlener. Overeenkomsten met betaaltermijnen van langer dan 60 dagen worden nietig verklaard.

Handelsrente verschuldigd

De betaaltermijn wordt van rechtswege omgezet in een betaaltermijn van 30 dagen. Als de afnemer de factuur pas na 30 dagen betaalt, is van rechtswege wettelijke handelsrente verschuldigd over de termijn die de 30 dagen overschrijdt. Nu kan een betaaltermijn van langer dan 60 dagen overeengekomen worden als dit aantoonbaar voor geen van beide partijen nadelig is.

Betaalme.nu

Bijna 50 grote bedrijven en instellingen doen inmiddels mee aan Betaalme.nu, dat als doel heeft dat een betalingstermijn van uiterlijk 30 dagen de norm wordt. Het initiatief is eind 2015 gestart om te streven naar snellere betaling van facturen van mkb-ondernemers. Aan Betaalme.nu doen bedrijven als Heineken, Rabobank, Schiphol, Unilever, Shell en Philips mee. Het betreft een non-commercieel initiatief dat wordt gesteund door het ministerie van Economische Zaken.

Bron: Belastingdienst

 

Restschuldregeling eigen woning eindigt

Restschuldregeling eigen woning eindigt op 31 december 2017

Crisismaatregel

De restschuldregeling is als crisismaatregel ingevoerd met ingang van 29 oktober 2012 en loopt op 31 december 2017 af. De maatregel had tot doel de doorstroming op de woningmarkt te bevorderen. Mensen met een zogenaamde onderwaterhypotheek (waarbij de waarde van de eigen woning lager is dan de op die woning rustende schuld) kunnen door de regeling toch verhuizen. De rente en kosten van de schuld die blijft bestaan na verkoop van de woning is tijdelijk aftrekbaar (maximaal 15 jaar).

Herstel van de woningmarkt

De doorstroming op de woningmarkt heeft zich inmiddels hersteld. Er is daarom geen reden meer om de restsschuldregeling na 31 december 2017 te laten voortbestaan, vindt de staatssecretaris.

Bron: Ministerie van Financiën

 
Simfes Advies & Administraties B.V.
Bijdorp Oost 26
1e verdieping
2992 LA Barendrecht
Tel.: 0180 - 647 372
E-mail: info@simfes.nl